“Sllobodan Millosheviq është vrarë nga personat e porositur”

0

“Sllobodan Millosheviq është rrëzuar nga pushteti, të gjithë e dinë këtë dhe të gjithë janë të vetëdijshëm për të,” thotë profesor Velko Vlkanov, bashkë-themelues i Komitetit Ndërkombëtar për Mbrojtjen e Sllobodan Millosheviqit.

Me rastin e kësaj ngjarje, Profesor Vlkanov tha se ish-presidenti i Serbisë dhe RFJ-së humbi jetën nga vrasësit e porositur më 11 mars 2006, raporton “Vestinet”, transmeton Periskopi.

“Jeta e Millosheviqit filloi në një qytet të vogël serb të Pozharevcit, në një familje të njerëzve të zakonshëm punëtorë, për të vazhduar shërbimin ndaj njerëzve të njejtë,” shprehet ai.

“Mbi të gjitha, ai vendosi fatin e popullit të tij, fatin e popullit të Jugosllavisë. Dhe si çdo patriot i vërtetë, ai nuk kishte ndjenja armiqësore ndaj kombeve të tjera. Ai ishte i përhapur nga ndërgjegjja se qëndrimi ndaj kombeve të tjera ishte një masë qëndrimi ndaj popullit të tij. Sepse kushdo që urren çdo popull tjetër nuk mund ta dojë popullin e vet. Jeta e Millosheviqit përfundoi në Hagë, në Holandë, ku u dërgua për t’u përgjigjur një gjykate jo legjitime për krime,” flet Vlkanov.

“Ky varg vlen plotësisht për Sllobodan Millosheviqin, i cili pa dyshim zgjodhi më tepër vdekjen sesa tradhtinë. Dhe kështu ai në thelb u bë i pavdekshëm. Me kalimin e kohës, jeta e tij gjithnjë e më shumë do të kthehet në një legjendë dhe puna e tij – në një shkollë ku mësohet guximi. Dhe ne jemi krenar për t’u prekur nga përmasat e tij,” shkroi Vlkanov.

Comments

comments