Friday, February 21, 2020

Ç’KËRKOVE TI ZJARR NË SHTËPINË E ENGJUVE?

Sulejman Mehazi/ Mbrëmë ende pa kënduar muezini ezanin e sabahut, ashtu spontanisht e befasisht, në heshtje e pa  pyetur fare në shtëpinë e më të...

Si të pagëzohet «FYROM» pra Republika e Maqedonisë

Bashkësia Shqiptare «Ilirida»në Zürich është duke e ndjekur situaten politike në Vendlindje me kujdes dhe shqetësim të veçantë. Fushatat elektorale për kryetar komunash dhe këshilltar...

Tetova në zi,pesë jetë të shuara në janarin e trishtë

Urim SALIHU Janë pesë jetë që i shuajti janari.Janë zemrat e ngrohta të atyre fëmijëve pulsi i të cilëve u ndal.Ishte herët të shkonit,ishte dimri...

Republika Federative e Vardarit – Alternativa e vetme paqësore

Nga Shefki Ollomani/ Bashkimi bën fuqinë, - thotë urtësia popullore. Por, jo çdo bashkim bën fuqinë. Ka bashkim dhe „bashkim“. Ka bashkim të vullnetshëm dhe...

Amaneti i premtuar

Nga Muhamed Halili Në pritje të amandamentit të paraqitur për fshirjen nga ligji të shpenzimeve të rrugës për deputetët  shumica e të cilëve  vijnë  nga...

SIGURIA E BALLKANIT DHE STRATEGJIA AMERIKANE

Janusz Bugajski Hetizimet dhe vonesat në trajtimin e problemeve në Ballkanin Perëndimor, mund të japin një ndjenjë të rreme sigurie. Pas viteve të paqes dhe...

Nuk mbahet një minutë heshtje për nazistët që kryen gjenocid dhe që i kanë...

Serbi, Pozharevac, Burgu «Zabela» Maj 1985 Për çdo përvjetor të vdekjes së satrapit Josip Broz Tito organizohej rituali i mbajtjes së një minutë heshtjes. Më 3...

Ku treti Platforma Shqiptare?!

Medai SHAHOLLI/ Ka kaluar një vit qëkur partitë shqiptare në të ashtuquajturën "dërzhavë" të FYROM-it, lansuan për opinionin shqiptar me shumë popmpozitet  Platformën Shqiptare ,me...

Politikani dhe Bleta

Migjen Kajtazi Politikani as vetë nuk e dinte se qfar e shtyri të marr rrugën për alpetë shqiptare (ish bjeshkët e nemuna), ndoshta kishte dëgjuar...

KU TRETI PLATFORMA SHQIPTARE?!

Shkruan Medai Shaholli Ka kaluar një vit qëkur partitë shqiptare në të ashtuquajturën “dërzhavë” të FYROM-it, lansuan për opinionin shqiptar me shumë popmpozitet Platformën Shqiptare...
error: Materiali eshte i mbrojtur !!