Friday, February 21, 2020

Kriza e Greqisë mund të jetë e mirë për Evropën

Nga David Ignatius/  Shumë komentues e kanë parë krizën financiare greke si një ushtrim të marrëzisë. Për shembull, ish-Sekretari i Thesarit, Leri Samers, e krahasoi...

Arbër Xhaferi, Vazhduesi i Linjës Kombëtare të Hasan Prishtinës

Me rastin e 5 vjetorit të ndërrimit jetë të politikanit dhe ideologut të njohur Arbër Xhaferi po ribotojë një shkrimin tim rreth vlerësimit të...

Konzistenca e BDI-së dhe perspektiva e shqiptarëve

Bujar Osmani/Spostimi i fundit i përkohshëm i korpusit të çështjeve etnike nuk e dobëson fokusin  e BDI-së për të trajtuar problematikat që ngrejnë barazinë...

Çdo “Reis Ulema” nuk është trashëgimtar i profetëve

“…kur intereset e fesë i shet për interese personale, i dhurohet politikës vetëm të mos shpalosin veprën e fshehur idioteske të spiunimit, kur korrupcioni...

Tërmet në tokë, furtunë në shpirt

Në çastin kur do na thërret Më i Madhi,  çfarë do marrim me vehte, për çfarë do kemi nevojë atëherë ? Për asgjë, përveç ...

“Shkupi 2014”: Berlini i Dytë dhe parodia boshnjake

Nga Ali Pajaziti/ Historia e Shkupit (pse jo, edhe e Maqedonisë, sepse ky kancer është i përhapur në të gjithë vendin) do të përmendë...

Republikës së Maqedonisë vetëm barazia e plotë e popullit shqiptar i hap perspektivë europiane

Abdulla Mehmeti Gjeneratat e reja të shqiptarëve në Maqedoni, që ta kuptojnë mirë, saktë dhe drejtë realitetin e sotëm politik, u duhet t'i lexojnë referatet,...

Shqiptarët e humbën Shkupin

Nebi Murseli/ Kur në verën e vitit 1912 Isa Boletini me ushtrinë e tij kalon Urën e Gurit në Shkup, është shënuar një ditë...

Portret i gruas së hekurt që mbrrin në Tiranë

Ajo është një gjermano lindore. Ndoshta e vetmja udhëheqëse e Europës së sotme që e njeh mirë botën e ish vendeve komuniste. Ndoshta pikërisht...

Goditjet nën brez…

Opinionistët grekofilë në sulm ndaj PDIU-së Nga Arben Llalla Vazhdojnë goditjet nën brez të opinionistëve dhe gazetarëve tiranas, të cilët janë trembur keqas se mos PDIU...
error: Materiali eshte i mbrojtur !!