Friday, January 24, 2020

Ik nga kurvizmi

Majtas e djathtas rrugët dhe rrugicat mbajnë emra vrasësish. Po të vazhdosh të ecësh mbi këto rrugë, pas pak do çmendesh. Ik. Ik e...

“Boshnjakët” e Sanxhaku do të shndërrohen në turq!

GANI MEHMETAJ "Boshnjakët" e Sanxhakut prapë do të ndërrojnë kombësi. Dikur ishin shqiptarë, Turqia i islamizoi me dhunë, Serbia i sllavizoi -boshnjakizoi me gjak e...

Politikanët e Podgoricës janë të pakapshëm e të pandjeshëm ndaj halleve të popullit shqiptar

NGA RICHARD LUKAJ Së pari dua të shpreh mirënjohjen për ndihmën e madhe që i keni dhënë historikisht e vazhdoni t’i jepni vendlindjes suaj. Me...

Kanosjet e mendjes shqiptare përmes ndikimit të huaj

 Vjollca HAJDARI A është duke u përsëritur historia në trojet shqiptare? Çfarë rreziku është duke iu kanosur mendjes shqiptare përmes ndikimit të huaj? Kush ka...

Kur kombi kishte nevojë ti ishe aty

Azbi Nuredini Kur kombi kishte nevojë ti ishe aty, nuk ia mbathe në deti edhe pse i kishe gjitha mundesitë për të qenë larg vijave...

Votoni Ulqinin – Shqip e shqiptarçe!

Uk Lushi Ulqinakët, në zgjedhjet komunale me 4 shkurt 2018, duhet të votojnë që Ulqini të qeveriset nga ulqinakët. Ulqinakët nuk duhet të bëjnë gabimin...

ULQINI THËRRET: “TIRANË DHE PRISHTINË MOS MË LINI VETË”

Kryeqendrat shqiptare kanë rënë në letargji apo më mirë të themi në gjumë të thellë dimëror gjersa Ulqinin Ilirik para syve tanë tentojnë ta...

550 vjetori i ndërrimit jetë të Skenderbeut, nëna e tij ishte shqiptare nga Pollogu...

Sipas hulumtimeve që kam berë dhe dokumentave që kam gjetur në Arhivin e Stambollit, analizuar e krahasuar me dokumentat e deritashme , del se...

Shqiptarët dhe negociatat për emrin e IRJM

Nga Afrim Fanda Koheve të fundit, bisedimet per emrin e IRJM ne mes te Greqise dhe IRJM, që zgjasin me shumë se 20 vite, u...

Marrëveshja midis Shqipërisë dhe Greqisë, e domosdoshme, por mungon transparenca

Nga Ervis Iljazaj E gjithë historia e negociatave të domosdoshme dhe të pashmangshme midis Greqisë dhe Shqipërisë për të zgjidhur konfliktet që ekzistojnë prej dekadash,...
error: Materiali eshte i mbrojtur !!